tiistai 3. helmikuuta 2015

Tunnista riskitekijät

HENKILÖT

Henkilöt ovat usein uhka tietoturvalle, joko vahingossa taikka tahallaan. Esimerkiksi hakkerit voivat hakkeroitua tietokoneille päästä salattuihin tiedostoihin jotka voivat sisältää tärkeää tietoa, kuten pankkitietoja tai yritykselle tärkeitä tietoja.

Yritysten työntekijöillä on pääsy yrityksen tietokantaan (jos se on sallittu). Kun he käyttävät tietokantaa he voivat vahingossa muokata sitä niin, että se ei enää toimi oikein. he voivat uhata oman tietoturvansa pelkästään sillä, että avaa väärän nettisivun tai antaa yksityistä tietoa huijareille.

Laitteet

Jos laitteisto vahingoittuu on mahdollista että suurin osa (tai jopa kaikki) tiedostot laitteen sisällä ovat vahingoittuneet. Jos laitteistoon kaatuu vettä tai muuta nestettä, on tärkeää irroittaa laite verkkovirrasta ja kuivata se mahdollisimman nopeasti.

Laitteiston suojausta voi parantaa asettamalla suojauksia nestettä vastaan ja irroittamalla laite verkkovirrasta, kun ulkona on ukkosta.

Ohjelmisto


Ohjelmistot joissa ei tule päivityksiä tarpeeksi altistuvat viruksille ja muille uhille helpommin ja ja niisä paljon enemmän ohjelmiston hajoamisia ja crashaamisia,  joiden takia tiedostosi voivat kadota ja levitä jos laitteesi suojaus ei toimi kunnolla.

Ohjelmistojen asentaminen Internetistä voi olla uhka varsinkin jos se tulee epäluotettavasta lähteestä. Ne voivat jopa sisältää Vakoiluohjelmia, viruksia tai muita haittaohjelmia jotka uhkaavat tiedostosi.


Ohjelmistoista voi tehdä turvallisempia päivittämällä niitä jatkuvasti ja vahtimalla jos tulee ilmoituksia jotka vaativat huomiotasi. On tärkeää ladata ne luotettavasta lähteestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti